A 2015. évben a kistermelői támogatási rendszerbe belépett ügyfeleknek a 2016. évi kistermelői támogatás igényléséhez idén is be kell nyújtaniuk a kistermelői támogatási kérelmüket az egységes kérelem keretében.

A 2016. évi kistermelői támogatás igénylés alapjául a kistermelői rendszerbe belépett ügyfél 2015. évi egységes kérelmében beadott SAPS igényléssel érintett támogatható területnagysága szolgál. Felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy a kistermelői támogatási kérelem beadása előtt fokozottan figyeljenek oda a kérelem kitöltésére és a 2016. évi egységes kérelemben megszemélyesített táblák rajzait és a tábla igényelt területét vizsgálják felül, mivel a 2015-ben bejelentett támogatható területek nagyságát kell a rendszerben való részvétel időtartama alatt fenntartani.

Az egységes kérelem felületén a mezőgazdasági kistermelői támogatási rendszer kérelemszintű mező bepipálása mellett szükséges minden támogatható területű táblára jelölni SAPS + Zöldítés igénylést, amely a 2016. évi kistermelői támogatás alapjául szolgálhat.

(forrás: mvh.gov.hu)