Azon pályázóknak, akik a Vidékfejlesztési Program keretében megjelent, közel 70 milliárd forint keretösszegű állattartó telepek korszerűsítését támogató felhívásokra kívánják benyújtani igényüket, május közepéig van idejük megismerni a pályázati feltételeket és előkészíteni a szükséges dokumentumokat.

Az ágazati szereplők számára a beruházások sikeres megvalósítása érdekében fontos, hogy a pályázati követelményekről részletesen tájékozódjanak, a Miniszterelnökség ennek érdekében döntött a támogatói kérelmek beadási határidejének módosításáról. Az ügyfelek az öt pályázati felhívásra igényüket a május eleji határidők helyett, leghamarabb 2016. május 17-től kezdődően nyújthatják be.

A Vidékfejlesztési Program keretében az állattartó telepek korszerűsítésére 5,95 milliárd forint, a kifejezetten sertés-, szarvasmarha, illetve baromfitartó telepek modernizálására egyenként 19,86 milliárd forint áll a pályázók rendelkezésére, a juh- és kecsketartó telepek esetében pedig 3,97 milliárd forint az elnyerhető támogatás.

Az érintettek a felhívásokra kizárólag elektronikus úton nyújthatják be pályázatukat az MVH felületén, a www.mvh.gov.hu weboldalon. A módosított pályázati felhívások a
www.szechenyi2020.hu oldalon lesznek hamarosan elérhetőek.

(forrás: kormany.hu. Miniszterelnökség)