Két, a külhoni magyar köznevelés megerősítését célzó, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Balassi Intézet által közösen meghirdetett pályázatról az EMMI köznevelésért felelős államtitkára 2015. november 5-én hozott döntést.

121 kérelem érkezett a szomszédos államokban élő magyarokról szóló 2001. évi LXII. törvény 1. § (1) bekezdésében felsorolt országok területén, valamint Ausztriában az iskolai tanórán kívüli, az önazonosság-tudat megerősítését, a magyarság szellemi értékeinek megismertetését szolgáló magyar nyelvű közoktatási programok támogatására kiírt pályázatra. 60 pályázó kapott összesen 20 millió forint értékben támogatást a döntés értelmében.

A szórványban folyó oktatás támogatására kiírt pályázaton az 52 pályázó közül 47 szervezet részesült összesen 20, 5 millió forint támogatásban, a Romániában, Ukrajnában, Szerbiában, Horvátországban és Szlovákiában szórványterületen dolgozó pedagógusok és tanulók ösztöndíjának biztosításához, az utazási, valamint a kollégiumi ellátás költségeihez történő hozzájárulásra.

A nyertes szervezetek listája itt érhető el: http://www.kormany.hu/hu/dok?source=2&type=206#!DocumentBrowse

(forrás: kormany.hu, EMMI Köznevelésért Felelős Államtitkárság)