Hosszú ideje foglalkoztunk egy speciális piac létrehozásának gondolatával. Osztrák és német minták közvetlen tanulmányozása alapján Szentlőrincen, a Vásár Centrum részeként is egy már külföldön, általában az elmaradott régiókban bevált és fenntartható vidékfejlesztési módszert kezdtünk el meghonosítani és ennek feltételeként egy multifunkcionális épületet megépíteni.

A forrást LEADER-támogatásból megszereztük, így 2014-re megépülhetett az országosan is egyedülálló piaccsarnok. A Kistermelők Háza létrehozásával az volt a célunk, hogy szentlőrinci Rendezvény Centrumunk részeként egy szakmai, közösségi teret hozzunk létre a megye termelőinek, termékeik és szolgáltatásaik bemutatására. Az épület ezenkívül szakmai, kulturális és szórakoztató rendezvényeknek is helyet biztosít, így a Kistermelők Háza reményeink szerint hamar komplex vidéki „inkubátorházzá” válhat, ahol minden érdeklődő számára bemutathatjuk a rég elfeledett – mezőgazdasághoz, illetve kézműves élelmiszeriparhoz kötődő – hagyományokat és értékeket.

Reményeink szerint kezdeményeézésünkkel erősíteni fogjuk a helyi és a környék gazdaságát, összefogjuk és bemutatjuk azokat az értékeket, amelyek ebben a térségben megvannak, csak még nem eléggé ismertek.