Újabb 13 ezer pályázó részére kezdődött meg a kedvezményes mosógépcsere vásárláshoz szükséges Támogatói Okiratok kézbesítése az elmúlt napokban.

A pályázók e-mailben kapnak értesítést a dokumentum megküldéséről. A vásárlásra a Támogatói Okirat kézhezvételétől számítva 60 nap áll rendelkezésükre.

A 2015. július 1-jétől kedvezményes mosógépcserére benyújtott 44 ezer pályázat feldolgozása hamarosan befejeződik. Az újabb 13 ezer pályázattal együtt már több mint 23 ezer pályázat bírálata zárult le.

Az energiatakarékos mosógépek megvásárlásához szükséges Támogatói Okirataikat folyamatosan kapják kézhez elektronikus formában, a pályázati portálon keresztül a pályázók. 

A Támogatói Okiratot nem szükséges kinyomtatni, elegendő a pályázati azonosító és a pályázatban megadott személyazonosításhoz szükséges adatok birtokában valamelyik regisztrált kereskedőhöz elmenni.

Az újabb sikeres pályázók listája a pályázati portálon (https://mgcs-2015.nfsi.hu/) elérhető lesz 2015. november 5-étől. A nyertes háztartások a mosógépcserével éves szinten akár 12 ezer forintot is megspórolhatna a víz- és az áramszámlán.

Több mint 85 ezer háztartás energiahatékonysága javul és jelentős mértékben csökkennek a családok rezsiterhei a közel 15 milliárd forint keretösszegű Otthon Melege Programnak köszönhetően.

(forrás: kormany.hu, Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Kommunikációs Főosztály)