A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) felhívással fordul a vállalatokhoz, közintézményekhez, civil és társadalmi szervezetekhez, valamint magánszemélyekhez, hogy vegyenek részt a 2015-es Szakképzési Díjra kiírt pályázaton.

A 2013-ban alapított Szakképzési Díj pályázatot ismét kiírta a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara, és várja a magyarországi szakképzésben aktívan közreműködő szervezetek – vállalatok, iskolák, kamarák, civil szervezetek- jelentkezését, függetlenül attól, hogy a Kamaráknak tagjai-e. 

E díj azon kiemelkedő projekteket és kezdeményezéseket méltatja, melyek a gyakorlatorientált szakképzést Magyarországon jelentős mértékben és példaértékű módon segítik elő. A díj célja, hogy a magyarországi szakképzési rendszer fejlesztését ösztönözze.

Három kategóriában ítélik oda a DUIHK Szakképzési Díját:

1. Motiváció: E kategóriában azon kezdeményezések kaphatnak díjat, melyek a szakképzés társadalmi elismerésének növelését mozdítják elő, kiemelve e képzési forma hosszú távú előnyeit mind a tanulók, mind a vállalatok, illetve a társadalom szempontjából.

2. Kooperáció: E kategóriában azon projektek kerülnek megmérettetésre, melyek keretében a szakképzés különböző szereplői példaértékű együttműködést alakítanak ki, javítva ezzel a képzés minőségét és hatékonyságát.

3. Innováció: E kategóriában azon kezdeményezések és megoldások versenyezhetnek, melyek új módszerekkel, eljárásokkal és eszközökkel gazdagítják a szakképzést, hozzájárulva a képzési eredmények javításához.

A pályázatok benyújtása 2015. október 7.-december 11. között nyújthatók be.

A pályázatok elbírálására 2015. december 14 – 2016. február 1. között kerül sor. A díjazottak kihirdetésének és az átadó ünnepségnek az időpontja pedig 2016. március 3.

Részletek: http://szakkepzesidij.hu/letoltesek/

(forrás: http://jnszmkik.hu/)