Az Emberi Erőforrások Minisztere pályázatot hirdet utcai szociális munkát végző szolgáltató befogadására és állami támogatására. A pályázati eljárás lebonyolításával a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatalt bízza meg.

A pályázat célja: Magyarország közigazgatási területén működő szociális munka három évre történő befogadása, az 1. melléklet szerint területekre az ellátórendszerbe. Továbbá a befogadott szolgáltatók működésének fenntartásához évente pénzügyi források biztosítása.

Pályázatot nyújthat be az a fenntartó, aki rendelkezik Magyarország területén utcai szociális munka szolgáltatói nyilvántartási vételi engedéllyel. a pályázat benyújtásának nem feltétele, hogy a fenntartó a kiírásban szereplő ellátási területre vonatkozóan utcai szociális munka ellátásra jogerős bejegyzéssel rendelkezzen.

A rendelkezésre álló keretösszeg 6 500 000 Ft. A pályázaton igénylehető támogatás összege 2016. évre 3 250 000 Ft. A pályázaton igénylehető támogatás összege: 6 500 000 Ft/év, nem egész éves működésnél az arányosan csökkentett összeg.

A pályázatok beadási határideje 2016. június 20. (23:59 perc).

Részletek: itt

(forrás: kormany.hu)