A Szövetség a digitális gazdaságért( IVSZ) felhívást tett közzé digitális startupoknak, akik úgy érzik nemzetközi versenyen is megállnák a helyüket. Egy egyszerű kérőív kitöltésével, hosszas adminisztráció nélkül lehet pályázni az OpenAxel nemzetközi Startup versenyen.

Az OPENAXEL startup verseny a 30 legígéretesebb európai digitális startup-ot keresi, amelyet az IVSZ, és nemzetközi partnerei hirdettek meg. A verseny első 30 helyezettje equity-free támogatásban részesül, míg a kilenc legsikeresebb résztvevő további személyre szabott díjazást kap.

A nyeremények közül kiemelendő az egyhetes üzleti boot camp Silicon Valley-ben, a világszínvonalú mentoring lehetőségek, top CEO-k coachingja, bemutatkozási lehetőség digitális fókuszú nagyvállalatok és befektetők előtt, és végül, de nem utolsó sorban kiemelt megjelenési lehetőség Európa legjelentősebb releváns rendezvényein.

A http://portal.openaxel.com/p/openaxel/ oldalon a regisztrációt követően mindössze néhány a team-re és a business-re vonatkozó kérdést kell megválaszolni a jelentkezéshez. A jelentkezés gyorsítása érdekében lehetőség van pl. a CrunchBase vagy egyéb hasonló adatbázisba már feltöltött profil linkjének megadására is.

A verseny az Európai Bizottság által támogatott OpenAxel projekt keretében kerül meghirdetésre.

A pályázatok beküldésére 2015. október 30-ig van lehetőség a www.openaxel.com oldalon keresztül.

(forrás: http://www.pbkik.hu/)