A Támogatott beruházási hitel az Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése című (GINOP-3.4.1-2015 kódszámú) vissza nem térítendő támogatáshoz kapcsolódó hitel termékleírása és tájékoztatója módosult.

A módosítások részleteiben:

  • a vonatkozó dokumentumokban hitelkérelem helyett részletes hitelkérelem kerül szerepeltetésre.
  • A végső kedvezményezet által a támogatási kérelemben igényelt hitel összeg mellett részletes hitelkérelem benyújtása is szükséges.” 
  • A Felhívás azonosító jele változott a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program éves fejlesztési keretének megállapításáról szóló 1006/2016. (I.18.) Kormányhatározat 1. melléklete alapján: GINOP-8.2.1-3.4.1-15.

Amennyiben a Támogatást igénylő a GINOP-8.2.1-3.4.1-15 Felhívás keretében kedvezményes kamatozású beruházási hitelt (támogatott hitelt) kíván igényelni, abban az esetben a kapcsolódó GINOP-3.4.1-15 Felhívás pályázat kitöltő program „II egyéb támogatás” mezőben kell rögzíteni az igényelt hitel összegét. A hiteligényléssel érintett támogatást igénylő hiánypótlás keretében köteles nyilatkozni az „egyéb támogatás”-ként megjelölt GINOP-8.2.1-3.4.1-15  Felhívás keretében igényelt kedvezményes kamatozású beruházási hitel összegéről. Kérjük figyelmesen olvassák el a Kitöltési útmutatót.

Kitöltési útmutató, 29. oldal „Források” pont: A Források táblában szereplő „I Saját forrás” részhez szükséges rögzíteni a Támogatást igénylő projekt megvalósításához szolgáltatott saját forrását, a „II egyéb támogatás” mezőhöz kell rögzíteni értéket, amennyiben a Támogatást igénylő a GINOP-8.2.1-3.4.1-15 Felhívás keretében elérhető pénzügyi eszköz formájában kedvezményes kamatozású beruházási hitelt (támogatott hitelt) kíván felvenni.

Hitel a támogatási kérelem benyújtását megelőzően megkezdett projekthez (az előkészítési tevékenységen kívül) nem igényelhető. A hitelkérelem benyújtásának időpontja jelen projekt esetében megegyezik a támogatási kérelem benyújtásának időpontjával.  A projekt előkészítő tevékenysége a felhívás megjelenését követően megkezdhető. A projekt tényleges megvalósítását a benyújtást követő napon a támogatást igénylő saját felelősségére megkezdheti, de a projekt megkezdése nincs befolyással a támogatási kérelem értékelésére és nem jelent előnyt annak elbírálása során, továbbá nem garantálja az igényelt támogatás elnyerését.

A végső kedvezményezett által a támogatási kérelemben igényelt hitelösszeg mellett részletes hitelkérelem benyújtása is szükséges!

Részletes hitelkérelmet a www.palyazat.gov.hu vagy a www.mfb.hu oldalon elérhető „Részletes Hitelkérelem GINOP 8.2.1-2015 pénzügyi eszközhöz” nevű formanyomtatvány kitöltésével készítse el!

A részletes hitelkérelem benyújtásával kapcsolatban kérjük, tanulmányozza a GINOP-8.2.1-3.4.1-15  hitelkérelemhez kapcsolódó Tájékoztató a hitelkérelmek elbírálásáról végső kedvezményezettek számára c. dokumentumot.

A beruházási hitellel kombinált pályázat esetében a Magyar Fejlesztési Bank a hitelt a saját erő felhasználását követően forrásarányosan folyósítja.

Támogatott beruházási hitel igénylése esetén halasztott önerő igénybe vételére nincs lehetőség.

(forrás: palyazat.gov.hu)