A pénzügyi fogyasztóvédelem területén tevékenykedő civil és érdekvédelmi szervezetek számára a fogyasztók pénzügyi tudatosságának növelésére a pénzügyi fogyasztóvédelmi civil háló program keretében a Magyar Nemzeti Bank (MNB) mintegy 75 millió forint keretösszegű pályázatot hirdet

Ezt az MNB kedden közölte a honlapján.

A közlemény szerint a szeptember 29-én indult „Pénzügyi kultúra fejlesztése és pénzügyi tudatosság növelése” című pályázat olyan pénzügyi fogyasztóvédelmi projektek megvalósítását támogatja, amelyek széles körűen segítik a fogyasztók pénzügyi kultúrájának fejlesztését és pénzügyi tudatosságuk növelését.

Azok a civil és érdekvédelmi szervezetek pályázhatnak, amelyek rendelkeznek pénzügyi fogyasztóvédelmi szakmai tapasztalattal, és tevékenységüket a fogyasztók számára nonprofit jelleggel végzik.

3 témakörben pályázhatnak a civil és érdekvédelmi szervezetek, mely témakörök a pénzügyi fogyasztóvédelmi rendezvények támogatása, vagy a pénzügyi kultúra és tudatosság fejlesztése alternatív módszerekkel, vagy könyvek a pénzügyi ismeretterjesztésért.

Kiemelték, hogy pályázhat két kategóriában is egy civil szervezet, fedezheti akár a projekt teljes költségét a vissza nem térítendő támogatási összeg.

2015. október 26-án 16.00 óráig nyújthatók be a támogatási kérelmek.

(forrás: profitline.hu, MTI)