A héten elindultak a Hivatásos Gépjárművezető képzés csoportos tájékoztatói Komárom-Esztergom és Veszprém megyékben.

Jelentkezési szándékát országosan továbbra is az OFA honlapján teheti meg, ahol egy online felületet kitöltésével szabadon választhat munkáltatót, időpontot és helyszínt, a megszervezésre kerülő országos csoportos tájékoztatókra: http://www.ofa.hu/hu/hivatasos-gepjarmuvezeto-kepzes 

Jelentkezés előtt mindenképp olvassa el az oldalon szereplő információkat! Országszerte a csoportos tájékoztatók FOLYAMATOSAN kerülnek fel az oldalra a munkáltatói egyeztetéseket követően. A csoportos tájékoztatók konkrét munkáltatói igényre szerveződnek. A tájékoztatók helyszíne (város) a képzés helyszínével azonosak

A csoportos tájékoztatóra való jelentkezés menete:

• Kattintson a „Jelentkezés csoportos tájékoztatóra” gombra.
• Adja meg a kért adatokat a regisztrációja során megadottakkal megegyezően.
• Egyezőség esetén a rendszer kéri az adatai ellenőrzését. Ezt az „OK” gombbal megerősítheti, vagy ha változás történt az adataiban, kérjük, hogy írjon a címre „Adatváltozás” tárggyal.
• Ezt követően tud jelentkezni az aktuális csoportos tájékoztatók valamelyikére. A jelentkezésről visszaigazoló e-mailt kap.

A kiválasztott tájékoztatón meg kell jelenni. Amennyiben az eseményen mégsem tud megjelenni, távollétét igazolnia kell. Tájékoztatjuk, hogy egy tájékoztatóra tud jelentkezni.
Az egyes munkáltatók adatait megtalálja az adott csoportos tájékoztatóhoz csatolva.

Amennyiben Ön még nem töltötte ki a bővített regisztrációs űrlapot, így ahhoz, hogy csoportos tájékoztatóra tudjon jelentkezni, elengedhetetlen, hogy ezt a lépést pótolja az alábbi linkre kattintva: http://www.ofa.hu/kerdoiv. Ezt követően a következő linkre kattintva http://www.ofa.hu/hu/hivatasos-gepjarmuvezeto-kepzes a regisztrációnál megadott nevének, e-mail címének, valamint édesanyja nevének megadásával eljuthat a csoportos tájékoztatók jelentkezési felületére.

A csoportos tájékoztatókat követően többlépcsős kiválasztási folyamat (például egészségügyi és pályaalkalmassági vizsgálat) segítségével kerül kiválasztásra az a 6000 ember, akik államilag támogatott képzések keretében szerezhetik meg a C+CE+GKI, vagy C+D típusú jogosítványt és a gépjárművezetői képesítési igazolványt.

A programhoz továbbra is csatlakozhat minden 21., buszvezetői képzés esetén 24. életévét betöltött, minimum alapfokú végzettséggel és legalább 2 éves „B” kategóriás jogosítvánnyal rendelkező érdeklődő a www.ofa.hu honlapon keresztül elérhető regisztrációs űrlap kitöltéséve

(forrás: ofa.hu)