Megjelent az Üzleti infrastruktúra fejlesztésének támogatása Pest megyében című felhívás.

A Felhívás célja a gazdaságélénkítéshez és a foglalkoztatási szint növeléséhez szükséges helyi feltételek biztosítása, illetve a helyi gazdaságfejlesztéshez szükséges üzleti infrastrukturális háttér fejlesztésének támogatása. Az üzleti infrastruktúra részeként kiemelt célterület a helyi ellátáshoz kapcsolódó infrastrukturális feltételek javítása a helyi vállalkozók megerősítése céljából.

Ennek érdekében jelen konstrukció a vállalkozói környezet és az üzleti infrastruktúra fejlesztését célzó, meglévő iparterületek, ipari parkok, tudományos és technológiai parkok fejlesztésére, indokolt esetben új iparterületek kialakítására, alapinfrastruktúra kiépítésére, bővítésére fókuszál.

A konstrukcióval szemben támasztott alapvető elvárás új munkalehetőségek megteremtése, a foglalkoztatás növelése a betelepült vállalkozások működési helyszínének infrastruktúra fejlesztésén, a működési feltételeik kedvezőbbé tételén keresztül.

Jelen Felhívás keretében a támogatási kérelem benyújtására helyi önkormányzatok, központi költségvetési irányító és költségvetési szervek, gazdasági társaságok, nonprofit gazdasági társaságok, egyesületek, alapítványok is jogosultak.                                                                                    

A Felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg teljes költség alapon a VEKOP beavatkozási területén: 1000 millió Ft.

A támogatási kérelmek benyújtása

  • első szakaszban: 2016. május 5-től 2016. július 11-ig;
  • második szakaszban: 2016. augusztus 31-től 2016. október 3-ig lehetséges.

(forrás: palyazat.gov.hu)