A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Gyakornoki program-támogató szolgáltatások” című (GINOP-5.2.5-16 kódszámú) felhívás.

A felhívás célja a fiatalok és gazdálkodó szervezetek körében a GINOP-5.2.4-16 Gyakornoki program a pályakezdők támogatására című felhívás keretében támogatott program (továbbiakban: gyakornoki program) ismertségének minél szélesebb körű elterjesztése és programba történő bevonásuk, a gyakornoki foglakoztatás támogatása a szakképzési centrumokon keresztül.  

A felhívás keretében megvalósuló program – az európai uniós ajánlásokkal és a hazai szakpolitikai törekvéssel összhangban – hozzájárul a fiatalok foglalkoztatásának növeléséhez, a különböző szereplők (fiatalok, szakképzési centrumok és gazdálkodó szervezetek) közötti kapcsolatok és együttműködések kiépítéséhez, valamint a szakképzés munkaerő-piaci hasznosulásáról történő visszajelzések értékelésével egy rugalmasabb és hatékonyabb szakképzés kialakításához.

Jelen Felhívás keretében a támogatási kérelem benyújtására konzorciumi formában van lehetőség. Jelen felhívás keretében a szakképzési centrumok konzorciumi formában jogosultak támogatási kérelmet benyújtani.

Kevésbé fejlett régiónként 1, országosan összesen legfeljebb 6 szakképzési centrum alkotja a kedvezményezett konzorciumot, amelyekből egy szakképzési centrum konzorciumvezetői koordinációs feladatokat és központi szolgáltatási feladatokat is el fog látni a sikeres megvalósítás érdekében. 

A konzorcium vezetője a Győri Műszaki Szakképzési Centrum. A konzorciumi tagok:
Székesfehérvári Szakképzési Centrum, Pécsi Szakképzési Centrum, Szegedi Szakképzési Centrum, Nyíregyházi Szakképzési Centrum, Egri Szakképzési Centrum.

A támogatási kérelmek benyújtása 2016. március 1-től 2016. március 31-ig folyamatosan lehetséges.

A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 1,2 milliárd forint.

forrás: palyazat.gov.hu)