A Széchenyi 2020 keretében megjelent az „IKT startup cégek nemzetközi piacra lépését segítő szakértői, mentori hálózat kialakítása” című (GINOP-3.1.3-15 kódszámú) felhívás.

A felhívás az IKT startup vállalkozások hatékonyságát és jövedelemtermelő képességének erősítését kívánja elősegíteni a piaci folyamatokat és a nemzetközi értékesítést akadályozó tényezők elhárításával, a piaci alapú befektetések ösztönzésével, illetve a hazai vállalkozások országhatáron túli forgalmának növelésével. A felhívás keretében egy olyan program támogatása a cél, melynek segítségével növekszik a hazai, kevésbé fejlett régiókban működő IKT startup vállalkozások tulajdonosainak, vezetőinek a termékek nemzetközi piacokra viteléhez szükséges tudása, és kapcsolati tőkéje, valamint a szektor szereplőinek együttműködése. 

A felhívásra támogatási kérelmet kizárólag a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség, mint központi költségvetési szerv nyújthat be a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program 2015. évre szóló éves fejlesztési keretének megállapításáról szóló, 1173/2015. (III. 24.) számú Korm. határozat alapján.

A felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 2,5 milliárd Ft. A támogatott támogatási kérelmek várható száma 1 db. 

A támogatási kérelem benyújtása 2016.01.18-tól 2016.02.18-ig lehetséges.

(forrás: palyazat.gov.hu)