Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő meghívásos pályázatot hirdet Kárpátaljai diákok magyarországi látogatása címmel, mely a magyarországi és kárpátaljai fiatalok közötti kapcsolatok kialakulását kívánja elősegíteni.

A pályázat a határon túli magyarság körében a Magyarországgal kapcsolatos ismeretek bővülését, a határon átnyúló kapcsolatépítést kívánja elősegíteni a Kárpátalján a rendkívüli helyzetre tekintettel.

A pályázat meghívásos, pályázatot a következő intézménye nyújthatnak be pályázatot:

  • Aknaszlatinai Bolyai János Középiskola
  • Vári II. Rákóczi Ferenc Középiskola
  • Bátyúi Középiskola
  • Jánosi Középiskola
  • Munkácsi 3. Sz. II. Rákóczi Ferenc Középiskola
  • Nagydobronyi Középiskola
  • Tiszaújlaki 2. Sz. Széchenyi István Középiskola
  • Ungvári 10. Sz. Dayka Gábor Magyar Tannyelvű Középiskola

Jelen kiírás keretében a felsorolt Kárpátaljai iskolák diákjaik és kísérőik Magyarországra történő Magyarországon megvalósuló táborozása támogatható. A  pályázat keretében a pályázó intézmény több csoport eltérő helyre és időpontban megvalósuló programjára kérhet támogatást.Minden 10 diákkal egy kísérőtanárnak szükséges utaznia. Speciális igényű diákok részvétele esetén a kísérőtanárok száma magasabb is lehet, amennyiben ennek szükségességét a pályázó megfelelő indoklással alátámasztja. A pályázati kiírás keretében egy személy egy utazáson vehet részt. 

A pályázat útján igényelhető támogatás 100% intenzitású, vissza nem térítendő támogatás, amelynek igénybevétele a beszámoló elfogadását követően, vagy – a pályázó indokolt kérelme alapján – a beszámoló elfogadását megelőzően támogatási előleg formájában történhet. A támogatáson igényelhető összeg egy utazó diák esetében legfeljebb 45.000,- Ft. Az utazások időtartama legalább 3 nap, legfeljebb 7 nap lehet.  A pályázó által igényelhető támogatás maximális mértéke: 1.875.000- forint.

Határtalanul! program támogatása jogcím részfeladatán rendelkezésre álló 15.000.000.- Ft, azaz tizenötmillió forint keretösszeg terhére történik.

A pályázat benyújtásának határideje: 2016. január 29.

(forrás: emet.gov.hu)