A Magyar Innovációs Szövetség – a Magyar Innovációs Alapítvánnyal közösen – a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) főtámogatásával, valamint az Agrárminisztérium (AM), az Energiaügyi Minisztérium (EM), a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala támogatásával hirdeti meg a MAGYAR INNOVÁCIÓS NAGYDÍJ pályázatot.

A pályázaton azok a Magyarországon bejegyzett vállalkozások, ill. szervezetek vehetnek részt, amelyek a 2023. évben kiemelkedő műszaki, gazdasági innovációs teljesítménnyel (új termékek, új eljárások, új szolgáltatások értékesítése stb.) jelentős üzleti hasznot értek el.

A Magyar Innovációs Nagydíj odaítélésénél a bírálóbizottság az innovációból 2023-ban elért eredmény/többlet árbevétel és műszaki, valamint egyéb gazdasági előnyöket mérlegelve hasonlítja össze a pályázatokat. A bírálóbizottság a Magyar Innovációs Alapítvány Kuratóriuma által felkért tudósokból, vezető gazdasági szakemberekből áll, elnöke Csák János, kultúráért és innovációért felelős miniszter. A bírálóbizottság által meghozott döntés végleges, fellebbezésnek helye nincs. A Magyar Innovációs Nagydíj korábbi pályázatain már díjazott innovációval újból pályázni nem lehet.

Beadási határidő: 2024. február 5. 24:00

A nevezés dokumentumai (részletes leírás, nyilatkozatok) a www.innovacio.hu/innonagydij oldalra tölthetőek fel:

  • Részletes leírás a megvalósításról, az innovációból elért piaci, illetve gazdasági eredményről (árbevétel/eredmény, piaci részesedés növekedése stb.), valamint arról, hogy külső (pályázati) forrás mennyiben segítette az innovációs teljesít-mény elérését, összesen maximum 10 A/4-es oldalon,
  • Referenciák igazolása
  • Nyilatkozat a közölt adatok, információk, valamint a szellemi tulajdonvédelmi jogok hitelességéről.

További részletek: https://www.innovacio.hu/nagydij_felhivas.php