A reformáció 500 éves jubileumára készülve a Reformáció Emlékbizottság nevében az emberi erőforrások minisztere megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt fotópályázatot hirdet.

A pályázat célja a Kárpát-medencei és az egyetemes protestantizmust bemutató, a reformációt és annak hatását megjelenítő, a reformáció 500 éves jubileumához kapcsolódó fotóművészeti alkotások készítése, virtuális fotógyűjtemény kialakítása.

Pályázat benyújtására jogosult életkortól, felekezeti és nemzeti hovatartozástól függetlenül bármely természetes személy, aki magyar állampolgár vagy szomszédos országok magyar nemzetiségű állampolgára (kivétel: a Támogatáskezelő közreműködő munkatársa, a szakmai zsűri, a Támogató képviseletében eljáró személy).
Támogatható tevékenységek a támogatást elnyert pályázó által beküldött képhez tematikájában illeszkedő fotósorozat készítésével kapcsolatos kiadások (pl. anyagköltség, szállás-, útiköltség, egyéb).

A pályázat témája : A megújulás lendülete, a lelki-szellemi akadálymentesítés és a hitújítás. A pályázat során a vallási témájú alkotások mellett pályázni lehet olyan pályaművekkel is, amelyek üzenete tágabb értelemben kapcsolódik a reformációhoz.

A pályázat kategóriái:

  • Műemlékfotók
  • Portrék, eseményfotók
  • Természetfotók
  • Művészfotók

A pályázat útján elnyerhető támogatás 100% intenzitású, vissza nem térítendő támogatás, támogatási előleg formájában. Az elnyerhető támogatás összegének alsó határa 50 000 forint.. Az elnyerhető támogatás összegének felső határa 150 000 forint.

A pályázathoz keretösszege 1 200 000 Ft.

A támogatás felhasználási időszaka: 2016. március 25 – 2017. május 31.

A pályázaton való részvételhez beküldendő alkotások beküldésének határideje: 2016. április 30.

(forrás: emet.gov.hu)