Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkárság meghirdette a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogramot a 2015/2016-os tanév 2. félévére.

A Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj a kormány által alapított ösztöndíj, melynek célja a magyarországi felsőoktatási intézményekben aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező olimpiai/paralimpiai versenyrendszerben sportoló azon hallgatók támogatása, akik tanulmányaik ideje alatt eséllyel rendelkeznek arra, hogy olimpiai/paralimpiai versenyszámban Európa-bajnoki, világbajnoki vagy olimpiai/paralimpiai érmet szerezzenek.

A formailag megfelelően kitöltött jelentkezési lap alapján az ösztöndíjprogramban való részvételre a Magyar Olimpiai Bizottság, illetve az illetékes sportági szakszövetség, továbbá a sportpolitikáért felelős miniszter tanácsadó testülete tesz javaslatot. Az ösztöndíj odaítéléséről a jelentkezési feltételek, az értékelési szempontok, valamint a javaslatok alapján a miniszter dönt. Az ösztöndíjprogram lebonyolításával összefüggő feladatokat az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sportért Felelős Államtitkársága látja el.

Jelentkezési (postára adási) határidő: 2016. február 25. csütörtök

(forrás: kormany.hu, EMMI Sportért Felelős Államtitkárság)