2016. május 7-én lesz 20 éve, hogy hazánk a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) tagja lett. Ebből az alkalomból a Nemzetgazdasági Minisztérium a Magyarországon akkreditált felsőoktatási intézmények hallgatói részére tanulmányíró pályázatot ír ki.

Tényeken és szakirodalmi elemzéseken alapuló tanulmány készítésére hívja a nemzetgazdasági tárca a hallgatókat.

Erről Balogh László, az NGM pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára számolt be.

Elmondta, hogy a fiataloktól többek között azt várják, hogy átfogóan vagy egy-egy szűkebb szakpolitikai területre fókuszálva mutassák be, hogy Magyarország hogyan élt az OECD-tagság nyújtotta lehetőségekkel, valamint hogyan hasznosította a szervezet révén nyert szakpolitikai tudást és ismereteket.

Hozzátette, hogy a főiskolásoknak és egyetemistáknak szóló pályázat annak a jubileumi programsorozatnak a része, amellyel hazánk a húszéves működés eredményeit kívánja bemutatni.

A tanulmányokat a Nemzetgazdasági Minisztérium 2016. április 15-ig várja az e-mail címen. A beérkezett pályaműveket a tárca által felkért szakmai zsűri május 15-ig bírálja el.

A legjobb pályamű alkotója többnapos tanulmányúton vehet részt az OECD párizsi központjában, a második és harmadik helyezett munkáját 150, illetve 100 ezer forintos ajándékutalvánnyal ismerik el.

A legjobb tanulmányokat az OECD Nemzeti Tanács Titkársága 2016 második felében külön kötetben megjelenteti, valamint publikálja az OECD Nemzeti Tanács honlapján (www.oecd.kormany.hu), illetve profilba illő téma esetén a Statisztikai Szemlében.

Részletek: http://www.kormany.hu/download/3/0a/90000/OECDjav.pdf

(forrás: kormany.hu, Nemzetgazdasági Minisztérium)