A COVID időszaka, mint minden válság, a számos nehézség mellett minden szinten új esélyeket és lehetőségeket kínál. A pandémia megkérdőjelezhetetlené tette a nők szerep-, és felelősségvállalását a társadalmak és családok működőképességének fenntartásában, megmutatatta tehetségüket és elkötelezettségüket a szűkebb és tágabb környezet biztonságának és jóllétének megteremtése iránt.

Különösen időszerű az ENSZ égisze alatt kezdeményezett, a világ 144 országára kiterjedő Vállalkozó Nők Világnapja (Women’s Entrepreneurship Day – WED) globális kampány, mely a nőknek az érdemi döntések meghozatalában való részvételének, illetve a nők vállalkozásainak és kezdeményezéseinek a társadalmi egyenlőtlenségek felszámolására, a fenntarthatóságra, a globális és helyi problémák megoldásában való részvételének hatására hívja fel a figyelmet.

A „Hősnők tere – szerepek, vállalások, eredmények járvány idején” c. rendezvény részletes programja az alábbi linken érhető el: https://bmvk.hu/downloads/egyeb/2021/vallalkozo-nok-vilagnapja-2021-programok.pdf

Ingyenes regisztráció a renezvényre: https://forms.gle/cWhQaSmC6xK1i8H68

A programokat YouTube-on itt követheti: https://www.youtube.com/watch?v=6UM-2AQnUZ4.

A WED Pécs videója itt érhető el: https://www.facebook.com/watch/?v=846500939352661