A fiatal mezőgazdasági termelők indulásához támogatásban részesülő ügyfelek a támogatási összeg 90 százalékának igénylésére legkésőbb 2015. október 21-ig nyújthatnak be kifizetési kérelmet.

A fiatal mezőgazdasági termelők indulásához a 2015. évben igényelhető támogatások részletes feltételeiről szóló 24/2015. (IV. 28.) MvM rendelet alapján támogatásban részesülő ügyfelek a  támogatási összeg 90 százalékának igénylésére legkésőbb 2015. október 21-ig nyújthatnak be kifizetési kérelmet.

A kifizetési kérelem benyújtásának legfontosabb feltétele, hogy az ügyfél már a kifizetési kérelem benyújtásának időpontjától egyéni vállalkozó legyen mezőgazdasági főtevékenységgel (01.11-01.50 és 01.70 szakágazatba tartozó tevékenységek).

Az egyéni vállalkozás megkezdését a www.nyilvantarto.hu/ugyseged elérési útvonalon keresztül kell bejelenteni, melynek használatához ügyfélkapus regisztráció szükséges. Amennyiben nem rendelkezik ügyfélkapuval, akkor azt kormányhivatalban kell kezdeményezni!

Az egyéni vállalkozói igazolvány kiváltása nem szükséges a támogatáshoz, így az egyéni nyilvántartásba vétel igazolására elegendő az ügyfél ügyfélkapus tárhelyére megküldött egyéni nyilvántartásba vételről szóló igazolás. Ezt kell mellékelni a – támogatási összeg 90 százalékának igénylésére benyújtandó – kifizetési kérelemhez. Az igazolást pecsét és aláírás nélkül is elfogadja a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (továbbiakban MVH).

Az egyéni vállalkozás megkezdésével kapcsolatos tájékoztatás az alább honlapon érhető el: http://www.nyilvantarto.hu/hu/evig_megkezdes.

A kifizetési kérelem benyújtásának részletes feltételeit és a benyújtáshoz szükséges nyomtatványok megtalálhatóak az MVH honlapján.

Minél előbb benyújtja az ügyfél a kifizetési kérelmet, annál előbb tudja utalni az MVH a támogatás összegét.

(forrás: mvh.gov.hu)