A BMVK szentlőrinci Rendezvény Centrumában Húsvétváró Tavaszi Vásárunk keretében idén első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal rendeztük az Első Szentlőrinci Sonkaversenyt.

A szakmai megmérettetésre már első alkalommal sok nevezés érkezett:

Arató József (Bükkösd), Baranyai József (Véménd), Barni Kft. (Hetvehely), Farkasné Magyar Tímea (Nagyatád), Helyi Termék Egerág Szociális Szövetkezet (Egerág), Horváth Ágnes (Pellérd), Kaba Farm (Almáskeresztúr), Kiss József (Gerde), Mikosevity Tibor (Baja), NPK Charolles Szociális Szövetkezet (Kótaj), Öko-Bükkösd Kft. (Bükkösd), Ős Ferenc (Királyegyháza), Reiter Nándor (Görcsönydoboka), Vókó Balázs (Pécs), NPK Charolais Farm Kft. (Kecskemét). A versenyre külföldi nevezők is érkeztek, így a KLAONICA I PREREDA MESA ŠUVAK (Suvak vágóhíd és húsfeldolgozó) a horvátországi Gradina és a KLAONICA, PROIZVODNJA I PREREDA MESA KALINIĆ K+J (Kalinic K+J Vágóhíd, Húsáru gyártó és feldolgozó) Virovitica (Verőce) településről.

A nevezők összesen 25 sonkamintát neveztek a versenyre.

 

Eredmények:

Érlelt sonka kategória első díját kapta: Baranyai József (Véménd) 3 éves érlelt mangalica sonkája.

Szárított sonka kategória első díját kapta Mikosevity Tibor (Baja) levegőn szárított serrano sonkája.

Különleges érlelt sonka kategória első díját kapta az NPK Charolais Farm Kft, (Kecskemét) marhasonkája.

Különdíjat kapott a goricai Káca Tanya 2 éves érlelt mangalica sonkája

A verseny legjobb külföldi sonkája elismerést a horvátországi KLAONICA I PREREDA MESA ŠUVAK (Suvák vágóhíd és húsfeldolgozó) kapta, levegőn szárított sonkájáért.

Az esemény mellett színes kézműves és termelői vásár, gyerekprogramok gondoskodtak arról, hogy a kilátogató családok kiváló termékeket vásárolhassanak és jól érezzék magukat.

A vásár és verseny kapcsán, az eredményhirdetését követően Buday Péter séf, mesterszakács tartott bemutatót a húsvétvárás jegyében.

Köszönjük versenyzőinknek a nevezést, látogatóinknak, hogy eljöttek rendezvényünkre. Reméljük jól érezték magukat!

Szokták mondani, hogy „Jövőre ugyanitt!”

Visszavárjuk!

Baranya Megyei Vállalkozói Központ Alapítvány