Mindössze hét pályázat érkezett be 5,5 milliárd forint értékben február 15-e óta arra a kiírásra, amelynek révén összesen 100 milliárd forint forráshoz juthatnak az élelmiszeripari középvállalatok a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP)– írja a Portfolio és az agrárszektor.hu a kecskeméti Agrárium 2017 konferencián elhangzottak alapján.

Február 15-e óta összesen hét darab pályázatot nyújtottak be a hazai élelmiszeripari középvállalatok a GINOP pályázatára, amelyben a cégek 50 milliárd forint vissza nem térítendő támogatáshoz és 50 milliárdos kedvezményes kölcsönhöz juthatnak. Az eddig igényelt forrásmennyiség 5,5 milliárd forintot tesz ki.

Az érdeklődés egyelőre meglepően gyengének tűnik a pályázat iránt, amelyet a korábbi nyilatkozatok szerint nagy várakozások előztek meg. Gedei Gábor, a Nemzetgazdasági Minisztérium GINOP projektmenedzsere viszont úgy vélte, március 16-ig, az első értékelési határnapig további pályázatok fognak érkezni és a minisztérium várakozásai szerint 200-300 projekt valósul majd meg a 100 milliárd forintos összeg eredményeként.