A miniszterelnök által bejelentett Modern Városok Program lehetőséget ad a megyeszékhelyek, megyei jogú városok kulturális infrastruktúrájának fejlesztésére, megújítására.

Erről Dr. Hoppál Péter, a kultúráért felelős államtitkár számolt be.

Kiemelte, hogy a kormány Pécs kulturális életének fejlesztéséhez a Zsolnay Kulturális Negyed és Kodály Központ, valamint a Pannon Filharmonikusok jelenlegi állami támogatásának jelentős növelésével járul hozzá.

Hangsúlyozta, hogy a kormány Modern Városok Programja most a vidék számára ad fejlesztési lehetőségeket a polgármesterek miniszterelnökkel történt egyeztetése alapján. A Modern Városok Program keretében 5 megyeszékhelyen is döntés született konkrét kulturális fejlesztésekről.

Ezek között említette a debreceni Csokonai Színház 6,5 milliárd forint összegűre tervezett felújítását, a kaposvári Csiky Gergely színház 9 milliárd forint összegű teljes körű felújításáról, valamint a szolnoki művésztelep és a székesfehérvári Fekete Sas Szálló felújításáról született döntést.

Beszélt arról is, hogy  Pécs infrastrukturális fejlesztéséhez a Zsolnay Kulturális Negyed és Kodály Központ, valamint a Pannon Filharmonikusok jelenlegi állami működési támogatásának jelentős növelésével járul hozzá a kormány.

(forrás: kormany.hu, EMMI; Kultúráért Felelős Államtitkárság)