A magyar kormány legfontosabb szövetségese az a magyar vállalkozói közösség, amely képes önmagát eltartani és másoknak munkát adni.

Erről Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt  a Vállalkozók Napján

Kifejtette, hogy  azon dolgozik a magyar kormány, hogy a magyar vállalkozói társadalomnak új szövetséget ajánljon, ennek fontos eleme az a támogatáspolitika, amely további lehetőséget nyit a munkavállalók 60 százalékának munkát adó, magyar kis- és középvállalkozások (kkv-k) előtt a következő időszakban.

Elmondta, hogy az új elszámolási ciklusban szemben a korábbi 16 százalékkal az európai uniós források 60 százalékát nyitják meg a kkv-k előtt, és ez olyan lehetőség, amelyre 1990 óta nem volt példa  Ez a magyar kkv-szektor számára minimum 4-5 ezer milliárd forintot jelent.

Kiemelte, hogy dolgoznak azon, hogy az állam ne kerékkötő legyen a következő években, hanem a vállalkozásoknak lehetőséget és esélyt teremtsen, a most induló program az üzleti környezetet javítani fogja.

Hangsúlyozta, hogy akkor lehetnek biztonságban, kiszámítható környezetben a vállalkozók, ha rendben vannak az állam ügyei. A magyar kormány legnagyobb érdeme, hogy rendbe hozta az állam ügyeit 2010 óta, a magyar költségvetés helyzete nem jelent kockázatot a vállalkozók számára.

Beszélt arról is, hogy két olyan időszak van Magyarország előtt, amely közös kihívás, egyrészt a 2016-os esztendő, amikor a magyar gazdaság további növekedéséhez lendületet kell adni, másrészt a 2020 utáni időszak, amikor elfogynak az uniós források, és nagy kérdés, hogyan boldogul a magyar gazdaság az uniós források nélkül.

Hozzátette, hogy a jövőben a magyar kormánynak fő szövetségese a magyar tulajdon, a magyar tulajdonos, aki gazdasági produktumot hoz létre, és a termelő vállalkozások támogatása, a foglalkoztatás, a munka anyagi terheinek csökkentése elengedhetetlenül szükséges

(forrás: kormany.hu, MTI)