A pályázók forráshoz jutását segítik azon 2016. június 10-én megjelent módosítások, amelyek a termelői csoportokra és a termelői szervezetekre vonatkozó jogosultsági feltételeket érintik.

Az Európai Bizottsággal folytatott egyeztetések során elérte a Miniszterelnökség, hogy a termelői csoportok és a termelői szervezetek számára egyszerűbbé váljon a jogosultsági feltételek teljesítése. A Vidékfejlesztési Program pályázati felhívásaiban a termelői csoportokat és a termelői szervezeteket érintően egységesen módosításra kerültek a mezőgazdasági árbevételre és a Standard Termelési Értékre (STÉ) vonatkozó feltételek.

Amennyiben a Vidékfejlesztési Program keretében termelői csoport, illetve termelői szervezet kíván pályázni, akkor elegendő, ha a tagok összeszámolt árbevételének legalább 50 százaléka mezőgazdasági tevékenységből származik, továbbá elegendő a tagok 50 százalékának igazolnia azt, hogy legalább 6000 euró STÉ üzemméretettel rendelkeznek.
A könnyítésnek köszönhetően még több gazdálkodó számára nyílik lehetőség uniós forrás lehívására és beruházásaik közös megvalósítására.

A Miniszterelnökség felhívja a pályázók figyelmét, hogy kérelmeiket körültekintően, a változásokat figyelembe véve készítsék el. A részletekről a www.szechenyi2020.hu weboldalon olvasható bővebb tájékoztatás.

(forrás: kormany.hu, Miniszterelnökség)