Hétfőtől, azaz 2015. június 1.-jétől az Otthon Melege Program keretében meghirdetett Társasházak energia-megtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának támogatása alprogram esetében határozatlan időre felfüggesztette a pályázatok benyújtását a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

2015. június 2-án, 12.00 óráig lehet pályázatokat benyújtani a dél-alföldi, a dél-dunántúli, az észak-alföldi, az észak-magyarországi és a közép-dunántúli régiókban megvalósítandó beruházásokra.

A pályázati útmutatóban rögzítettek szerint, az arányosan megtakarítható CO2-mennyiség figyelembevételével rangsorolják az előzetesen meghatározott feltételeknek megfelelő pályázatokat. A rendelkezésre álló forrás kimerüléséig részesülhetnek támogatásban a befogadható pályázatok.

A régiók közötti források átcsoportosításáról szükség esetén dönt a minisztérium, valamint a további forrásfeltöltésről is a nagy számú és pozitív elbírálásban részesült pályázatok esetében.

(forrás: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Kommunikációs Főosztály, http://www.kormany.hu/hu/nemzeti-fejlesztesi-miniszterium/f)