Az Otthon Melege Program keretében meghirdetett, a mosógépek energiahatékonyságot eredményező cseréjét támogató alprogram elektronikus pályázati honlapja elkészült.

2015. június 24-én 12 órától regisztrálhatnak a www.mgcs-2015.nfsi.hu pályázati portálon a mosógépcserében részt vevő kereskedők. Ugyanitt válik elérhetővé a sikeres regisztrációt követően a kereskedők listája 2015. július 1-jétől.

A kereskedői regisztráció feltételeit ismertető dokumentum, az alprogram Pályázati Felhívása, a Pályázati Útmutató és a pályázati adatlap minta az elektronikus pályázati nyitófelületen található.

A továbbiakban a  www.mgcs-2015.nfsi.hu elektronikus pályázati felületen történik AZ Otthon Melege Program mosógépcsere alprogramjával kapcsolatos tájékoztatás.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Ügyfélszolgálata és a Nemzeti Fejlesztési és Stratégiai Intézet Kft. pályázatkezelő szervezet munkatársai adnak tájékoztatást az elektronikus pályázati rendszerrel és a pályázatkezeléssel kapcsolatban a pályázati honlapon jelzett ügyfélszolgálati időben, a megadott elérhetőségeken.

A pályázók pályázataikat 2015. július 1-je és 2015. szeptember 30-a között, illetve a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig nyújthatják be, kizárólag elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül. Ehhez a www.magyarorszag.hu kormányzati portálon rendelkezniük kell ügyfélkapus regisztrációval.

12 ezer magyarországi lakóhellyel rendelkező magánszemély számára nyújt 25‒45 ezer forint vissza nem térítendő állami támogatást új, magas energiahatékonyságú mosógépek beszerzéséhez az Otthon Melege Program ötödik alprogramja.

(forrás: kormany.hu Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Kommunikációs Főosztály)