A Magyar Közút Nonprofit Zrt vállalatirányítási rendszerét több mint kétmilliárd forintból alakította át.

Bruttó 2,15 milliárd forint volt az Integrált úthálózat-üzemeltetés megvalósítás (INTUT) projekt teljes értéke, ebbőll 1,8 milliárd forint európai uniós támogatás volt.

Ezt a társaság pénteken közölte az MTI-vel.

10 hónap előkészítés után 11 hónap alatt készült el a projekt. A munkavégzés már elindult az új rendszerben, januártól pedig már „minden közutas munkavállaló az új vállalatirányítási modellben fogja végezni napi tevékenységét” – közölte a társaság a közleményében.

Közölték még, hogy egyebek között kiterjedt az információszolgáltatásra a fejlesztés. A torlódások, balesetek megelőzése érdekében a közlekedők gyorsabban és több információhoz juthatnak. Az üzemeltetést közvetlenül támogató két alkalmazást is bevezetnek, mellyel megszűnik több mint 10 korábbi, kisebb, egymástól elszigetelten működő, elavult szakrendszer.  Az adminisztrálásra kevesebb időt kell fordítani a fejlesztéssel, és a munkákra és ellenőrzésekre több idő jut.

A Magyar Közútnál elsősorban a fő tevékenységet támogató rendszer a vállalatirányítási rendszer, amely a napi alapfeladatok, mint kátyúzás, útállapot javítás, téli síkosságmentesítés, karbantartás vezénylését végzi, erőforrás felhasználását dokumentálja és a tevékenység elszámolását is támogatja.

Mintegy 6800 dolgozót foglalkoztat a Zrt., és 46,2 milliárd forint volt a 2014-es nettó árbevétele.

(forrás: profitline.hu, MTI)