Vitályos Eszter, a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára a lehetőségek országának nevezte Magyarországot szerdán Veszprémben a régió fiataljainak vállalkozását segítő, 150 millió forintból megvalósuló program nyitórendezvényén.

Elmondta, hogy a kormány a Vállalkozz Magyarország című program keretében a sikeres vállalkozáshoz szükséges források és tapasztalatok megszerzésében segíti a fiatalokat.
Szólt arról is, hogy 220 fiatal kap lehetőséget a képzésben való részvételre a Közép-Dunántúl régióban, valamint 10 százalékos önrésszel pályázhatnak minimum 2 millió, maximum 3 millió forint vissza nem térítendő támogatásra is. A kormány munkahelyteremtésre fordítja a 2014-2020 közötti uniós fejlesztési ciklusban elnyert 12 ezer milliárd forint 60 százalékát. Hozzátette, hogy a 7 magyarországi régió közti gazdasági különbségek csökkentése kiemelt cél.

Kiemelte, hogy a Gazdasági és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében áll rendelkezésre a legnagyobb összeg, összesen 2700 milliárd forint.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere (Fidesz-KDNP) elmondta, hogy Veszprémbe 10 milliárd forint fejlesztési forrás érkezett az elmúlt uniós ciklusban, és 11,5 milliárd forintot kap a város a következő fejlesztési ciklusban.

Hozzátette, hogy jól mutatja Veszprém gazdasági növekedését, hogy helyben megtermelt GDP 16 százalékkal emelkedett 2010 és 2015 között, és 40 százalékkal nőtt az ipar kibocsátása ebben az időszakban.

(forrás: profitline.hu)