A borászatok technológiai fejlesztésére az elkövetkező időszak 1300 milliárd forintos vidékfejlesztési programjából jelentős összegeket szán a kormány.

Ezt a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára, Kis Miklós Zsolt szombat este a Balatonfüredi Borhetek megnyitóján jelentette ki.

Hangsúlyozta, hogy a borászatok fejlesztése elengedhetetlen, hogy még kiválóbb minőségű borok készüljenek Magyarországon. Hozzátette, hogy lesz lehetőség a borászatok technológiai fejlesztéseinek kielégítésére és egyéb beruházásokra is a vidékfejlesztési programból, amelyet várhatóan hétfőn fogadnak el Brüsszelben.

Kitért rá,hogy a magyar borászat jelentős fejlesztéseken ment keresztül az elmúlt években, nagyot léptek előre tudásban és minőségben is. Van értelme jó minőségű borokat előállítani nemcsak exportra, hanem a hazai piacra is.

Hozzátette, a Balaton régiót kiemelten kezeli a kormány. Ennek érdekében kiemelten biztosítják a forrásokat a régiónak nem csak agár-vidékfejlesztési, de minden más területen is.

(forrás: kormany.hu, MTI)