Az Európai Unió Közös Agrárpolitikájának hatálya alá tartozó tej- és tejtermékpiaci rendtartás szabályai értelmében támogatás vehető igénybe vaj magántárolásához.

Az Európai Unió Közös Agrárpolitikájának hatálya alá tartozó tej- és tejtermékpiaci rendtartás szabályai értelmében támogatás vehető igénybe vaj magántárolásához a Bizottság 2008. augusztus 20-i, egyes mezőgazdasági termékek magántárolásához nyújtható közösségi támogatás odaítélésére vonatkozó közös szabályok megállapításáról szóló 826/2008/EK rendelet, valamint a Bizottság 2014. szeptember 4-i, a vaj magántárolási rendszerének bevezetéséről és a magántárolási támogatás összegének előre történő megállapításáról szóló 947/2014/EU végrehajtási rendelet és a jelen közleményben részletezett feltételek szerint.

Az MVH támogatást csak Magyarország területén tárolt termékek esetében nyújthat.. A magántárolási támogatás intézkedésben való részvétel feltétele, hogy az ügyfél a hozzáadottérték-adó vonatkozásában az Európai Unió területén letelepedettnek és bejegyzettnek minősüljön.

A magántárolási támogatás összege az Európai Bizottság 2014. szeptember 4-i, 947/2014/EU rendelete alapján az alábbi: 18,93 euró/tonna a rögzített tárolási költségekre, továbbá 0,28 euró/tonna/nap a szerződéses tárolás időtartamára.

Magántárolási támogatási kérelmet 2016. szeptember 30-ig lehet benyújtani.

(forrás: www.mvh.gov.hu)