Magyarország idén harmadszor csatlakozik a Vállalkozó Nők Világnapjához, mely a nők vállalkozási tevékenységének, és a nők által képviselt társadalmi ügyek fontosságára hívja fel a figyelmet. Arra szólít fel, hogy erősítsék, ösztönözzék, támogassák és ünnepeljék a vállalkozó nőket, a nők kreativitását, szerepvállalását.

Az idei, a Magnet Bankkal közösen szervezett 3 napos programra rányomja bélyegét a COVID járvány. A szervezők és az előadók az online esemény során közvetlenül is érintik a világválság női vállalkozásokra gyakorolt hatását a Hétfa Kutatóintézet friss elemzése, és a nők vállalkozási tevékenységének segítése terén működő fejlesztők tapasztalatai, valamint a vendégek megélése alapján. A szektorok és nézőpontok sokféleségét reprezentáló, rangos résztvevőkkel folytatott beszélgetések során szó esik a női vállalkozások finanszírozási lehetőségeiről, a női befektetői megközelítésről, a női vállalkozások fenntarthatóságra gyakorolt hatásáról, a társadalmi felelősségvállalás kérdéseiről és a befektetések nemre gyakorolt hatásának mérhetőségéről, a nemek egyenlőségét, a nők helyzetének javítását célzó üzleti, társadalmi és civil kezdeményezések finanszírozási lehetőségeiről Budapesten és vidéken.

A vállalkozási tevékenység, sokszor nem gondolunk erre, az üzleti szektoron messze túlmutat, hiszen nők és férfiak vállalkozóként tevékenykednek számos más területen is, a sportban, a művészetekben vagy akár az egészségügyben is. A nemek közti egyenlőtlenségek valamennyi ágazatban hasonlóképpen működnek, legyen szó rejtett vagy nyílt megkülönböztetésről, jövedelmi egyenlőtlenségekről, érdekérvényesítési nehézségekről, döntéshozatali korlátokról vagy éppen zaklatásról.

Az esemény részletes programja elérhető a Vállalkozó Nők Világnapja Facebook odalán, vagy közvetlenül erre a linkre kattintva: https://bmvk.hu/downloads/egyeb/2020/Vallalkozo_ Nok_Vilagnapja-meghivo-20201118-20.pdf