A legalább egy hónapja álláskeresőként nyilvántartottak támogatást igényelhetnek az állami foglalkoztatási szerv által indított munkaerőpiaci program keretében.

Mint a Baranya Megyei Kormányhivatal oldalán megjelent bejegyzés fogalmaz: „A támogatás további feltétele az állami foglalkoztatási szerv által nyújtott egy hónapos szolgáltatás keretében megvalósuló, a vállalkozási kompetenciák elsajátítását segítő képzés sikeresen elvégzése, valamint az indítani kívánt vállalkozás hatékonyságát, működését bemutató üzleti terv készítése is.

Az egy hónapos szolgáltatást sikeresen elvégző résztvevők kérelmet nyújthatnak be a 2 millió forintos tőkejuttatás-támogatás igénybevételére, illetve a hat havi kötelező legkisebb minimálbér összegéig terjedő vállalkozóvá válást elősegítő támogatásra.

Jelentkezni a kapcsolódó anyagok közül letölthető jelentkezési lap kitöltésével és beküldésével lehet 2022. szeptember 25. napjáig.

A programmal kapcsolatos részletes információk a Hirdetményben találhatók. További tájékoztatás a Baranya Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztályán kérhető a (72) 896-009-es és a (72) 896-033-as telefonszámokon.”

Forrás: https://www.kormanyhivatal.hu/hu/baranya/hirek/baranyaban-is-kerheto-a-vallalkozova-valast-segito-tamogatas