Megjelent a lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitelprogram (GINOP-8.4.1/A-16). A hitelt magánszemélyek, társasházak és lakásszövetkezetek is igényelhetik.Természetes személyként maximum 10 millió forint, társasház vagy lakásszövetkezet esetében maximum 7 millió forint lehet a 0 %-os igényelhető kölcsön lakásonként. A hitelkérelmeket 2017. április 24-től lehet benyújtani.

A Hitelprogram célja a lakossági szektor épületenergetikai beruházásaihoz szükséges forrás rendelkezésre bocsátása a lakóépületek energiahatékonyságának, valamint a lakóépületekhez kapcsolódó megújuló energiaforrás alkalmazásának növelése érdekében. A kölcsönt természetes személyek, társasházak és lakásszövetkezetek igényelhetik.

A pályázatból finanszírozható többek között fűtési, használatimelegvíz-rendszerek korszerűsítése, meglévő bel- és kültéri világítási rendszerek energiatakarékos átalakítása, épületek nyári hővédelmének javítása, árnyékoló vagy árnyékvető szerkezetek beépítése, bizonyos típusú hőszigetelési munkák.

Megújuló energiaforrások használatára irányuló kölcsönt csak családi ház, lakóház, szabadon álló ház, sorház, ikerház, hétvégi ház és üdülőház esetében lehetséges igényelni. Napelemes, napkollektoros, biomasszás (pellet, brikett, faapríték) és hőszivattyűs rendszer kiépítése lehetséges.