Megkezdődött a „Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása kombinált hiteltermék keretében” című (GINOP-1.2.3-8.3.4-16 kódszámú) felhívás tervezetének társadalmi egyeztetése.
A pályázóknak a tervezet szerint maximum 30% vissza nem térítendő támogatás mellett 60% kötelezően igénybeveendő 2% évi kamatozású hitel igénylésére lesz lehetősége. Az önerő mértéke 10%
Vissza nem térítendő támogatás: 5-50 millió Ft
Hitel: 10-145 millió Ft

A tervezet szerint pályázható elemek:
– új eszköz beszerzése
– termelő és szolgáltató tevékenységekhez kapcsolódó új épület építése, átalakítása, bővítése, korszerűsítése, felújítása, épületgépészeti beruházások végrehajtása
– új informatikai eszközök és szoftverek (hardver, szoftver) beszerzése
A pályázatot benyújthatja: egy teljes lezárt üzleti évvel rendelkező vállalkozás, min. 1 fő statisztikai létszámmal és min. 15 millió Ft árbevétellel.
A felhíváshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat 2016. szeptember 17-ig várják a kiírók a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban. A tervezet a beérkezett vélemények elbírálása után módosulhat. A pályázat a társadalmi egyeztetés lezárását követően várhatóan októberben jelenik meg, és a tervezet szerint november 2-től lesz benyújtható.