Szerdától nyújthatják be a támogatási kérelmeket  a „Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása kombinált hiteltermék keretében” című felhívásokra a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében.

A kombinált felhívás célja, hogy vissza nem térítendő támogatás és kedvezményes kamatozású kölcsön együttes biztosítása révén segítse a szabad vállalkozási zónák területén kívül a feldolgozóipari ágazatban és a szabad vállalkozási zónák területén a fenti tevékenységi korlátozás nélkül a vállalkozások kapacitásbővítő beruházásait.
A támogatott beruházásnak olyan fejlesztést kell eredményeznie, amelyre tényleges piaci igény mutatkozik, illetve javítja a technológiai felkészültséget, versenyképességet és erőforrás-hatékonyságot.
A felhívás keretében legalább 10%-os saját forrással, egyszerűsített illetve hitelbírálati eljárással, egyablakos rendszerben igényelhető vissza nem térítendő támogatás, valamint kölcsön. A vissza nem térítendő támogatás igényelhető összege 5 – 50 millió Ft, a kölcsöné pedig  10 -145 millió forint. A kölcsön futamideje maximum 15 év, a kamat pedig 2 százalék/év.
Az elnyert összegből lehetőség van új eszköz beszerzésére, új épület építésére, vagy már meglévő épületek átalakítására, korszerűsítése, épületgépészeti beruházások végrehajtására.
A támogatásból információs technológia-fejlesztésre, új informatikai eszközökre és szoftverek (hardver, szoftver) beszerzésére is sor kerülhet.
A vissza nem térítendő fejlesztési forrásokat a Nemzetgazdasági Minisztériumnál, a kedvezményes kamatozású kölcsönöket pedig a Magyar Fejlesztési Bank által működtetett 442 MFB Ponton lehet igényelni.