A „Nem mezőgazdasági tevékenységek beindítására és fejlesztésére irányuló beruházások támogatása” című pályázati felhívás keretében vidéki térségekben működő mikrovállalkozások pályázhatnak. Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege maximum 160 000 eurónak megfelelő forintösszeg. A támogatási intenzitás a projekt megvalósulási helyétől függően maximum 70 százalék lehet.
A pályázat keretében falusi turisztikai attrakciók és szolgáltatások továbbfejlesztése, nem mezőgazdasági termék-, szolgáltatás- és technológiafejlesztés, a tevékenység elindításához szükséges műhely vagy bemutató tér, interaktív bemutatók tartásához szükséges fejlesztések valósíthatók meg.

A vidéki térség mezőgazdasági vállalkozásainak jövedelemstabilizálását, valamint a mezőgazdaságon kívüli vállalkozások elindítását, fejlesztését támogatja a Miniszterelnökség 2016. december 28-án megjelent pályázata. A Vidékfejlesztési Program kiírásának keretösszege 35,94 milliárd forint.
A most megjelent vidékfejlesztési pályázatra 2017. április 3. és 2019. január 28. között nyújthatják be kérelmüket az érintettek a www.mvh.gov.hu weboldalon. Az első értékelési szakasz 2017. május 3-ig tart. Az értékelési határnapokig benyújtott projekteket együttesen bírálják el.