Óriási az érdeklődés a kültéri sportparképítési program iránt, több mint 500 kérelem érkezett eddig a helyi önkormányzatoktól, a határidő augusztus 15. – mondta Boros Anita, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Boros Anita hozzátette: a kérelmeket a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt.-hez kell beadni, azokat egy előkészítő bizottság véleményezi, majd a nemzeti fejlesztési miniszter dönt a támogatásról, várhatóan októberben. A kivitelezés így az év végén, jövő év elején indulhat meg.

Elmondta, a program keretösszege 2016-ra 1,5 milliárd forint, jövőre 5,5 milliárd forint áll rendelkezésre.

Kiemelte, az önkormányzatok nem pénzt kapnak, hanem megépítik számukra a sportparkot, amihez külön futókört is igényelhetnek.

Az önkormányzatnak biztosítania kell a kivitelezésre alkalmas ingatlant, a sportpark esetében nem kell önrész, a futókörnél azonban 50 százalékos önkormányzati önrész szükséges – ismertette. A park fenntartója öt évig az önkormányzat lesz.

Boros Anita kitért arra is, hogy a sportparkokat építő kivitelezők kiválasztása közbeszerzési eljárásban történik, ami még folyamatban van; egy vagy több ajánlattevőt fognak kiválasztani.