Az Európai Bizottság által az EIP-AGRI, valamint a Horizont 2020 működésével kapcsolatban publikált kiadványok már magyar nyelven is elérhetőek az EIP Service Point oldalán.

Ezen kiadványok közérthető módon nyújtanak tájékoztatást az EIP Hálózatán keresztül elérhető jó gyakorlatokról, innovatív megoldásokról és a lehetséges finanszírozási forrásokról.
A magyar nyelven elérhető kiadványok:

1)Mezőgazdasági, élelmiszeripari és erdészeti innovációkhoz kapcsolódó Európai Uniós finanszírozási lehetőségek
http://ec.europa.eu/eip/agriculture/sites/agri-eip/files/eip-agri_brochure_funding_opportunities_2014_hu_web.pdf

2)Finanszírozási lehetőségek a Horizont 2020 keretében – 2016-os pályázatok
http://ec.europa.eu/eip/agriculture/sites/agri-eip/files/eip-agri_brochure_horizon_2020_calls_2016_2015_hu_web.pdf

3)EIP-AGRI Hálózat
http://ec.europa.eu/eip/agriculture/sites/agri-eip/files/eip-agri_brochure_network_-_update_2015_hu_web.pdf

4)EIP-AGRI Operatív Csoportok – Ötletből innovációt!
http://ec.europa.eu/eip/agriculture/sites/agri-eip/files/eip-agri_brochure_operational_groups_2014_hu_web.pdf

5)EIP-AGRI – Innováció-támogató Szolgáltatások
http://ec.europa.eu/eip/agriculture/sites/agri-eip/files/eip-agri_brochure_innovation_support_services_2014_hu_web.pdf

A kiadványokból tájékozódhatnak a mezőgazdasági, élelmiszeripari és erdészeti ágazathoz kapcsolódóan elérhető nemzeti és uniós szinten meghirdetett kutatás-fejlesztési és innovációs finanszírozási forrásokról. Az Európai Bizottság legnagyobb kutatási és fejlesztési (K+F) célú közfinanszírozási forrása a Horizont 2020, melynek 2016-2017-es Munkaprogramjában a mező- és erdőgazdálkodásra vonatkozóan három fő területen nyílik meg pályázati lehetőség: Fenntartható élelmezésbiztonság, Vidéki reneszánsz, Bio-alapú Innováció.

Ezen túl a kiadványok részletes tájékoztatást nyújtanak az Európai Bizottság által működtetett EIP-AGRI Szolgáltató Pont („Service Point”) céljáról, valamint az EIP-AGRI Hálózat működéséről. A magyar nyelvű kiadványok szemléltető ábrákkal, példaszerűen innovációs megoldásokkal, és hasznos tanácsokkal is hozzájárulnak ahhoz, hogy a gazdák megismerjék az innováció alulról építkező megközelítését, kiemelve a tudásmegosztáson alapuló együttműködések jelentőségét.

Külön kiadvány ismerteti az innovatív projektek partnereit tömörítő Operatív Csoportok létrehozásának, működésének finanszírozási feltételeit.

(forrás: kormany.hu, FM Sajtóiroda)