A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Közterületen élők számára természetbeni juttatás biztosítása” című (RSZTOP-2 kódszámú) kiemelt felhívás.

A felhívásra a 1119/2015. (III. 6.) Korm. határozatban megjelölt Hajléktalanokért Közalapítvány adhat be támogatási kérelmet.

A felhívás kiemelt célja az elégséges, megfelelő minőségű, tápláló és vitaminokban gazdag élelem biztosítása a közterületen élők csoportjába tartozó személyek (hajléktalanok átmeneti szállásán élők, éjjeli menedékhelyen alvók, nappali melegedőt használók, utcán, közterületen vagy nem lakás céljára szolgáló helyen élők, elsőként lakhatásban élők) részére. A megfelelő táplálkozás csökkenti a betegségek kialakulásának kockázatát és növeli a fizikai erőnlétet, továbbá elengedhetetlen feltétele a hajléktalan emberek társadalomba való reintegrációjához.

A program keretében felzárkózási célú kísérő intézkedések nyújthatók a rászoruló személyek számára. Ezek célja a kialakult rászorultsági helyzetből történő kitörés megalapozása. és felkészítés a kilábalást közvetlenül szolgáló, az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programból (továbbiakban: EFOP) megvalósításra kerülő programokban való részvételre.

A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 4 milliárd forint. A támogatott támogatási kérelmek várható száma 1 db.

A támogatási kérelem benyújtása 2015. december 1-jétől 2015. december 31-ig lehetséges.

(forrás: palyazat.gov.hu)