A Széchenyi 2020 keretében megjelent az „Ipari parkok, iparterületek fejlesztése” című, TOP-6.1.1-15 kódszámú felhívás.

A Felhívás célja a helyi gazdaságfejlesztéshez szükséges önkormányzati üzleti infrastrukturális háttér és szolgáltatások fejlesztésének támogatása. Az üzleti infrastruktúra részeként kiemelt célterület a helyi ellátáshoz kapcsolódó önkormányzati infrastrukturális feltételek megteremtése a helyi vállalkozók megerősítése és a foglalkoztatás bővítése céljából.

Ennek érdekében jelen konstrukció a vállalkozói környezet és az üzleti infrastruktúra fejlesztését célzó, önkormányzati tulajdonú iparterületek, ipari parkok, tudományos és technológiai parkok fejlesztésére, iparterületek kialakítására, alapinfrastruktúra kiépítésére, bővítésére, az iparterületek elérhetőségét és feltárását segítő vonalas infrastruktúrák fejlesztésére fókuszál. A konstrukcióval szemben támasztott alapvető elvárás új munkalehetőségek megteremtése, a foglalkoztatás növelése a kevésbé versenyképes térségekben működő, betelepült vállalkozások működési helyszínének infrastruktúra fejlesztésén, a működési feltételeik kedvezőbbé tételén keresztül.

Jelen Felhívás keretében a támogatási kérelem benyújtására önállóan és konzorciumvezetőként kizárólag a megyei jogúvárosok önkormányzatai jogosultak, konzorciumi partnerek lehetnek helyi önkormányzati költségvetési szervek, nem kkv kategóriába tartozó, önkormányzati tulajdonú jogi személyiségű vállalkozások, önkormányzati tulajdonú nonprofit gazdasági társaságok, illetve a Magyar Közút Nonprofit Zrt., Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

A Felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg teljes költség alapon a TOP beavatkozási területén: 19 495 millió Ft.

(forrás: palyazat.gov.hu)