Megjelent a „Turisztikailag frekventált térségek integrált termék- és szolgáltatás fejlesztése” című, 21,4 milliárd forint értékű felhívás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében

A felhívás célja a turisztikailag kiemelt (frekventált) térségek fejlesztése, melynek révén megvalósulnak a hiánypótló beruházások, ugyanakkor kiszűrhetők a párhuzamos fejlesztési elképzelések. A pályázat segít abban, hogy a turisztikai fejlesztések koncentrált, állami szervezeti felelősségvállalás mellett valósulhassanak meg, lehetőség legyen a fejlesztések összehangolására, azok szinergikus hatásainak kiaknázására.

A konstrukció a fejlesztéseken keresztül közvetlenül kívánja növelni a látogatószámot a kiemelt turisztikai fejlesztési térségekben, ezzel tovább növeli az erős multiplikátorhatásokkal rendelkező turizmus iránti keresletet, így jelentősen hozzájárulhat a munkahelyteremtéshez is. A támogatni tervezett fejlesztéseknek köszönhetően növekszik a látogatószám, megvalósul a hálozatosodás, integrált termék- és szolgáltatásfejlesztés történik, érvényesül a turizmus tovagyűrűző hatása, mely révén a teljes turisztikai térség fejlődése biztosítható lesz. Támogatásra kerül többek között a garantált programcsomagok kialakítása és hangsúlyt kap a küldő országok nyelvének használata az attrakciók területén.