A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Megváltozott munkaképességű emberek támogatása” című (EFOP-1.1.1-15 kódszámú) kiemelt felhívás.

A felhívásra a 1210/2015. (IV. 10) Korm. határozatban megjelölt Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal adhat be támogatási kérelmet.

A projekt elsődleges célja a megváltozott munkaképességű személyek nyílt munkaerő-piaci integrációjának és foglalkoztatásának elősegítése és képzettségi szintjének növelése foglalkozási rehabilitációs szolgáltatások nyújtásával és munkaerő-piaci aktív eszközök alkalmazásával. Továbbá a projekt célja a munkaadók szemléletének formálása a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatása érdekében.

A Felhívás közvetlen célcsoportját a komplex minősítési nyilvántartásban szereplő megváltozott munkaképességű és fogyatékossággal élő személyek, a közvetett célcsoportját a munkavállalók foglalkoztatását vállaló nyílt munkaerő-piaci munkáltatók alkotják.

A Felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 8 milliárd Ft, mely a kevésbé fejlett régiókban használható fel. A támogatott támogatási kérelmek várható száma 1 db.

A támogatási kérelem benyújtására 2015. október 15-től 2015. november 30–ig van lehetőség.

(forrás: palyazat.gov.hu)