A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Gyermek sürgősségi, baleseti ellátás fejlesztése” című (EFOP-2.2.1-VEKOP/15, EFOP-2.2.1/15 kódszámú) felhívás.

A beavatkozás keretében elérendő stratégiai cél egyrészt a 0-18 év közötti lakosság részére a baleseti – és a sürgősségi ellátás megfelelő színvonalú, időben és térben hozzáférhető elérésének megteremtése, illetve a speciális, minden esetben a szükséges és legmagasabb szintű, szakmailag kontrollált ellátás biztosítása, az ellátás széleskörű, szabályozott, regionális és országos elérhetőségének lehetőségével.

Jelen felhívás keretében két kiemelt projekt benyújtását várják, melyek kedvezményezettjei:
•          az országos kihatású EFOP-2.2.1-VEKOP/15 kódszámú kiemelt projekt kedvezményezettje: az Állami Egészségügyi Ellátó Központ
•          a regionális kihatású EFOP-2.2.1-15 kódszámú kiemelt projekt kedvezményezettje: az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (konzorciumvezető), a Debreceni Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Szegedi Tudományegyetem konzorciuma

A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 10 milliárd forint. A támogatott támogatási kérelmek várható száma: 2 db.

A támogatási kérelmek benyújtása 2016. május 31-től 2016. július 29-ig lehetséges.

(forrás: palyazat.gov.hu)