Idén is lesznek Erzsébet Táborok. Az Erzsébet-program mintegy 100.000 gyermek táborozását teszi lehetővé 2016-ban az Emberi Erőforrások Minisztériuma által biztosított támogatásból.

Az idei évtől az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány kezeli a pályázatokat. A tavaszi, nyári és őszi táborokra már lehet pályázni a szervezet honlapján. További új felhívások is megjelennek majd az év során.

A magyar kormány 2012-ben az utóbbi két évtized legnagyobb gyermektáboroztatási programját indította el. Az Erzsébet-program fennállásának négy évében több mint 600 ezer magyar ember jutott üdülési, pihenési lehetőséghez, közülük több mint 300 ezer gyermek. A brüsszeli döntés ellenére a magyar kormány a gyermektáboroztatási program mellett továbbra is elkötelezett. Céluk, hogy olyan magyar gyermekek számára nyújtsanak színvonalas kikapcsolódási lehetőséget, akiknek ez másként nem lenne elérhető.

Már több pályázat részleteiről lehet tájékozódni az Erzsébet-program elektronikus felületén, a www.erzsebetprogram.hu oldalon. A most meghirdetett táborozási lehetőségek összesen mintegy 50.000 gyermek számára biztosítanak kedvezményes üdülést tavaszi, nyári és őszi turnusokban. A program az év során további felhívásokkal egészül ki.

(forrás: kormany.hu, EMMI – Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság)