14,5 milliárd forintot nyert el 590 mikro-, kis és középvállalkozás versenyképességének erősítésére, beruházások végrehajtására, illetve kutatásfejlesztésre. Fejlesztéseik összértéke eléri a 28,5 milliárd forintot.

11,3 milliárd forintot nyert el 540 mikro-, kis- és középvállalkozás (KKV) termelési kapacitásainak bővítésére, ezzel  23 milliárd forint értékben valósulnak majd meg beruházások. A nyertesek célul tűzték ki a feldolgozóiparhoz kapcsolódó exporttevékenységük növelését. A támogatásból lehetőségük van új eszközök, gépek beszerzésére, új technológiai rendszerek kialakítására, megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazására, infrastrukturális és ingatlan beruházásra, illetve információs technológiafejlesztésre.

45 KKV több mint 3 milliárd forintot fordíthat új termékek létrehozására, új technológiákat kifejlesztésére, illetve új szolgáltatásokat kialakíthatnak. A vállalkozások összesen közel 5,5 milliárd értékű fejlesztést valósíthatnak meg.

Az elnyert összeget fordíthatják kísérleti fejlesztésre, eszközbeszerzésre, immateriális javak beszerzésére, vagy projektmenedzsmentre, magyarországi vagy külföldi kiállításon vagy vásáron történő részvételre, illetve iparjogvédelemre. A Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés felhívás nyertesei azon cégek lettek, amelyek tudományos kutatásokon keresztül olyan piacképes termékeket, szolgáltatásokat hoznak létre, amelyek hozzájárulnak a vállalkozás versenyképességének, illetve innovációs tevékenységének növeléséhez.