Június végéig lehet beadni a baromfikra vonatkozó állatjóléti támogatási kérelmeket a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz.

Az étkezési tojást termelő tyúkállományok valamint a tenyészbaromfi fajok 2016-2017. évi állatjóléti támogatása iránti kérelmeket júniusban lehet benyújtani. Az intézkedés célja, hogy támogatásban részesüljenek azon gazdálkodók, akik vállalják az előírásokon túlmutató állatjóléti feltételek biztosítását.

Első lépésként a támogatás igénybevételéhez 2016. június 30-ig támogatási kérelmet kell benyújtani a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) által rendszeresített (N0636 számú Támogatási kérelem) nyomtatványon az MVH Piaci Támogatások és Külkereskedelmi Intézkedések Igazgatóságához (1476 Budapest, Postafiók 407).

A nyomtatvány az 57/2016. (VI. 9.) számú MVH Közlemény mellékleteként megtalálható az MVH honlapján.

Amennyiben nem áll rendelkezésre minden csatolandó dokumentum, a támogatási kérelem nyomtatványt abban az esetben is be kell nyújtani legkésőbb június 30-ig, a hiányzó mellékletek csatolására hiánypótlás keretében lesz lehetőség, azonban a határidőn túl benyújtott támogatási kérelmeket az MVH-nak a hatályos jogszabályi előírások alapján el kell utasítania.

(forrás: mvh.gov.hu, MVH)