A Hargita Megyei Tanács keretén belül működő Beruházásvonzás Iroda elsődleges célja a megyében fellelhető befektetési lehetőségek népszerűsítése, valamint a potenciális befektetők részére hasznos gazdasági információk szolgáltatása.

Az investinhargita.ro honlap elindítása ezen tevékenység egyik eszközeként szolgál, és ezáltal aktuális gazdasági információk megosztása a következő szakterületeken: Befektetési lehetőségek (köztük: helyszín és facilitások), Statisztikai adatok a megyéről, illetve Külföldi befektetők számára összeállított hasznos információk.

A honlap három nyelven áll a látogatók rendelkezésére, magyarul, románul és angolul. A fentiek mellett olyan további információkkal is szolgál, mint például Európai Unió intézményei által finanszírozott pályázati lehetőségek, közbeszerzések, illetve a külföldi gazdasági szereplők igényeit is kiszolgáló továbbképzési lehetőségek.

Hargita megye olyan értékes kincseket rejt magában, mint például a gazdag erdők, folyók, Európa szinten egyedinek számító tavak, ásványvízforrások, az egészségre jótékony hatással lévő mofetták, és egyéb, nemzetközi szinten ismert természeti és turisztikai látványosságok. Mindezeknek köszönhetően gazdag lehetőséggel szolgál a megye nem csak az idelátogatók számára, hanem a potenciális befektetőknek is, akik egy multikulturális, előnyös üzleti környezetben szeretnének tevékenykedni.

Hargita megye Erdély keleti részén helyezkedik el. Székhelye Csíkszereda. Hargita megyében élnek a legmagasabb arányban magyarok egész Erdélyben. A legutóbbi népszámlálás (2011) eredményei szerint a megye főbb etnikumai a következők: magyar (82,9%), román (12,6%), cigány (1,7%). A legnagyobb magyar csoport a székelyeké.

Hargita Megye Tanácsának testülete 30 tagból és a megyei tanács elnökéből áll, akit a választópolgárok 2008-tól közvetlenül választanak meg. Elnöke Borboly Csaba, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség képviselője.

Pest megyének Hargita megyével 1997 óta van hivatalos formában kapcsolata. Az együttműködés tartalma kiterjed önkormányzati, kulturális és gazdasági kapcsolatokra is. A két fél folyamatosan keresi az együttműködési lehetőségeket kulturális és ifjúsági projektekben és figyelemmel kísérik az európai uniós pályázatok adta lehetőségeket.

(forrás: www.pestmegye.hu)