Az „Újra tanulok!” című kiemelt projekt ugyan már a végéhez közeledik, de 2015. augusztusában és szeptemberében még mindig közel 10 ezer közfoglalkoztatott számára biztosít lehetőséget szakmaszerzésre.

Az „Újra tanulok!” című projekt (TÁMOP 2.1.6-12/1-2012-0001) 2012-ben indult. Célja, hogy különféle szakképzettséget adó képzéseken vegyenek rész az alacsony iskolai végzettségű, illetve szakképzetlen felnőttek, hogy ezáltal munkaerő-piaci helyzetük javuljon. A másik szemléletformáló társadalmi célja az egész életen át tartó tanulás gyakorlatának elfogadtatása, népszerűsítése. 2015. október végén várható a projekt befejezése.

37 ezren vettek volna részt a projektben az eredeti elképzelések szerint, azonban módosult ez a létszám előbb 137 ezerre, majd 143 ezerre. Most e létszámon felül további támogatás biztosítására is lehetőség nyílik, mert a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Kormányhivatalok, a program megvalósítói, úgy döntöttek, hogy biztosítják a szakmaszerzés lehetőségét további 10 ezer közfoglalkoztatottnak.

A www.munka.hu oldalon érhető el a 2015. szeptemberében induló képzési programok jegyzéke, itt tájékozódhatnak az érdeklődők a tanfolyamokról, valamint a lakhely szerint illetékes Kormányhivatalnál is érdeklődhetnek, továbbá leadhatják jelentkezésüket is az elvégezni kívánt tanfolyamra.

(forrás: kormany.hu, Nemzetgazdasági Minisztérium)